Știați că…
- Un angajat petrece în medie 2,5 ore pe zi căutând informații, iar angajații pierd adesea conținut important?
- Rapoartele arată că fluxurile de lucru ineficiente pot costa până la 30% din veniturile companiei?
- În România, mai mult de jumătate din forța de muncă (54%) nu are nici măcar abilități digitale primare, comparativ cu aproximativ 30% în Uniunea Europeană?
- În anul 2019, nu mai puțin de 43% dintre românii cu vârste cuprinse între 16-74 de ani aveau competențe digitale reduse, clasând România pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, urmată de Bulgaria (38%)?
- La testele PISA din 2018, România a fost singura țară din UE care a susținut testele pentru elevii de 15 ani pe hârtie, cu pixul?
- La capitolul persoane cu abilități digitale superioare, datele arată că doar 10% din populație stapânește asemenea competențe?
- Conform studiilor efectuate, digitalizarea proceselor dintr-o companie poate crește productivitatea angajaților cu până la 37%?
- În urmă cu un an, studiul PwC România Workforce Disruption Index arăta că, în următorul deceniu, 275.000 angajați români ar trebui să învețe abilități digitale noi ori superioare (upskilling) pentru a-și menține sau găsi locuri de muncă, estimările în contextul pandemiei, care a accelerat digitalizarea, devansează termenul cu cel puțin cinci ani?
- În 2030, economia va fi conectată la tehnologie, chiar la internetul 6G şi la servicii cloud, ceea ce înseamnă că angajaţii vor trebui să ştie să folosească computerul, aplicaţiile de lucru, precum şi să efectueze diferite operaţiuni folosindu-se de inteligenţa artificială?
- A patra revoluție industrială a început deja. În Industry 4.0, multe dintre joburile actuale vor dispărea în următorii 10 ani și vor apărea altele care necesita noi aptitudini?
- Economia digitală ar putea reprezenta, în 2030, cel putin 20% din PIB?
Prisma Matrix te sprijină în saltul către transformarea digitală
Află mai multe detalii despre cum poți întreprinde o dezvoltare digitală corectă și eficientă în compania ta, pentru a te alinia noilor standare din mediul de business.
E-mail: [email protected]
Telefon: +(40)726-767.890